Sitting high on a hill at the junction of two major roads, the Leichhardt Town Hall is a well-known local landmark. A rare opportunity to undertake major conservation and repair works to the exterior of this grand Victorian Italianate building has given it a stamp of approachable authority.

The works included the reconstruction of the original library (southern) façade which had been removed during works c. 1950s and the interior space was divided into two floors. Once in a generation conservation work was undertaken on joinery, the clock faces, the foundation stone and the tower utilising specialist conservation techniques done on site by traditional tradespeople.

A colour scheme of natural stone colours has been created. The town halls exterior has been further enhanced by new lighting and landscaping designs.

Images © Mark Syke